De anti-klantpagina

 

protest-155927_640Naar aanleiding van dit treffende artikel van Marcus Sheridan heb ik ook een anti-klantpagina gemaakt. Ik heb geen hekel aan klanten hoor, maar ik ben het met Marcus eens dat het goed is als je vertelt welke klanten er beter niet bij je aan kunnen kloppen: “As a business, it’s more important you know who you’re NOT than who you are.” In bedrijven heerst vaak de angst om ‘nee’ tegen een potentiële klant te zeggen, maar Marcus geeft terecht aan dat dat op lange termijn in je voordeel kan werken.

Nou hier komt ie dan. Je moet NIET bij mij aankloppen als…

  • …je marketing(communicatie) wilt die mensen onderbreekt bij wat ze leuk vinden, zoals commercials. Om een zekere Craig Davis te citeren: “We have to stop interrupting people with what they are interested in, and BE what they are interested in”. En dat laatste is niet zo moeilijk: je collega’s en jij zijn veel interessanter dan je denkt, het enige wat je moet doen is je persoonlijkheid en kennis online zetten als magneet voor klanten. En daar wil ik je dan graag bij helpen.
  • …je offline marketing(communicatie) wilt: alhoewel het delen van kennis ook offline een magneetwerking heeft, is offline niet mijn ‘ding’. Anderen zijn beter in het organiseren van bijeenkomsten.
  • …je niet-authentieke marketing(communicatie) wilt: voorgekookte (advertentie)teksten worden steeds meer genegeerd, onze hersenen registreren het niet eens meer: “If you talked to people the way advertising talks to people, they’d punch you in the face.”
  • …je wilt dat ik jouw authentieke online communicatie met de markt voor jou ga doen: ik vind dat de medewerkers van bedrijven zelf hun persoonlijkheid en kennis online moeten delen, alleen dan werkt het. Ik doe overigens wel interviews, zodat de medewerker die ik interview toch online komt.
  • …je consumentenmarketing doet. Na 20 jaar vooral in de B2B-markt werkzaam te zijn geweest heb ik besloten dat ik me daar op moet focussen.
  • …je voor een dubbeltje op de eerste rang wilt zitten. Ik kan nu wel allerlei quotes over goedkoop en duurkoop herhalen, maar wees eerlijk: ik ga je enorm veel marketinggeld besparen natuurlijk 🙂

Je kunt me dus inhuren om mensen anders te leren denken door middel van presentaties en workshops. Of interim, één dag per week bijvoorbeeld.

Ik vind het ook leuk om een dagje je collega’s te interviewen en hun kennis online te zetten in blogs.

En als je twijfelt mail je me op edwin@vlems.nl .