Geplaatst in Integriteit, Maatschappelijk verantwoord ondernemen, Transparantie

Mijn blog op Bouwkennisblog over marketing en moraal

“Het is niet het verzekeren dat een imagoprobleem heeft, het zijn de verzekeraars.” Een treffende uitspraak van reclameman Arjan Kapteijns naar aanleiding van een nieuwe hele misplaatste campagne van het Verbond van Verzekeraars om het ‘imagoprobleem van verzekeren’ aan te pakken. Maar Arjan legt de vinger op de zere plek, en volgens mij gaat het in dit geval om een ‘plekpijn’ die van binnenuit komt: het immorele gedrag in de verzekeringsbranche. Met alleen een pleister kom je er dus niet, er zal dieper in het lichaam gekeken moeten worden: dit soort bedrijven zullen toch eens hun morele gedrag tegen het licht moeten houden. Maar net als lichamen houden sommige branches helemaal niet van ‘visitatie’, waaronder ook de bouw. En dat geeft hele vreemde vormen van uitslag volgens mij.

Klik hier om verder te lezen bij Bouwkennis

Handcuffs-20060604[1]

Auteur:

https://plus.google.com/117229725327003028191/?rel=author

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s