Geplaatst in Crowd Sourcing

Mijn blog op Marketingfacts over het voorspellen van de toekomst

De dagvoorzitter schrok. Na twee dagen witte Powerpoints vol bullets van mannen in pakken begon mijn Prezi met een raketlancering. En ik was als enige spreker casual, het was veel te warm in Barcelona. Nou ja ik doe dat eigenlijk altijd sinds een Indiër me daar op had aangesproken. Waarom ik mijn presentatie begon met een raketlancering? Dat had eigenlijk een hele goede reden gezien het onderwerp van mijn presentatie op dit Marketing-congres: ‘the wisdom of crowds’, oftewel: het principe dat de groep intelligenter is dan het meest intelligente groepslid (jaja ik leg het hieronder uit). En de lancering was die van ruimtevaartschip Challenger in 1986. Op 28 januari om 11.36 om precies te zijn. En dat tijdstip is belangrijk, want na 73 seconden ontplofte de raket. En toen begon er iets heel bijzonders op de aandelenbeurs.

Klik hier om bij Marketingfacts verder te lezen

rocket

Auteur:

https://plus.google.com/117229725327003028191/?rel=author

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s