Geplaatst in PR

Mijn blog op Marketingfacts over broodjeaapverhalen

“Dat is een broodjeaapverhaal, ik ken die hele man niet en ik heb niets tegen hem.” Ik zie het vaak voorbijkomen: misbruik van de term ‘broodje aap’. In dit geval was het Harry Mens die zeker wist dat Holleeder hem helemaal niet wilde ontvoeren. Jammer dat misbruik, want het principe achter het broodjeaapverhaal is heel boeiend: zelfs in deze digitale en transparante tijden vertellen we nog steeds legendes tegen elkaar. Heb je nooit iemand horen praten over ‘een vriend van een vriend’ die iets heel bijzonders of zelfs beangstigends heeft meegemaakt, zoals een kidnap bij de Efteling? Vermoedelijk heb je met een broodjeaapverhaal te maken, of zoals de Engelsen het (veel mooier) noemen: een ‘urban legend’. Ik bespreek hieronder wat marketingvoorbeelden van ‘urban legends’, en natuurlijk wat die aap ermee te maken heeft.

Klik hier om bij Marketingfacts verder te lezen

Fairy_Tales___Tattoo_by_LocitatheSilent

Auteur:

https://plus.google.com/117229725327003028191/?rel=author

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s