Geplaatst in B2B-marketing, boek uitgeven

Mijn boek is af: B2B-Marketeers, de Koplopers

“Het is verwonderlijk.

Alle aandacht in marketingopleidingen, marketingvakbladen, marketingplatforms, marketingbijeenkomsten etc. gaat naar consumentenmarketing.

Ergens is dat begrijpelijk: iedereen is consument, en B2C-marketing is ‘sexy’.

Maar ergens is het ook onbegrijpelijk: de meeste mensen met een commerciële opleiding komen in een B2B-functie terecht. En wat niet veel mensen beseffen: de B2B-markt is veel groter dan de B2C-markt.”

Bovenstaande tekst is een deel van het voorwoord van mijn nieuwe boek ‘B2B Marketeers: de Koplopers’, waarin ik 36 B2B Marketeers laat vertellen over hun aanpak.

Het boek is een ode aan B2B-marketing, om precies te zijn aan de B2B-marketeer. Na een oproep zijn de namen in dit boek naar voren gekomen als de meest vooruitstrevende B2B-marketeers van Nederland. Vrijwel allemaal waren ze bereid aan een interview mee te werken. Logisch, want ze herkennen wat ik hierboven schrijf.

Ze zijn trots op hun marketing en willen dat delen. Zodat jij als lezer daarvan kunt leren.

Klik hier voor de details en bestelmogelijkheden

 

Auteur:

Ik ben inbound specialist, zowel bij mijn parttime werkgever MCB als voor de B2B-bedrijven die ik help met inbound marketing en recruitment: het online plaatsen van de kennis van het bedrijf en de medewerkers, als magneet voor klanten (en nieuwe medewerkers). Ik spreek en schrijf over Inbound Marketing, Inbound Recruitment en Content Marketing. Je kunt me volgen op @evlems, vinden op http://edwin.vlems.nl en mailen via edwin@vlems.nl.

Een gedachte over “Mijn boek is af: B2B-Marketeers, de Koplopers

  1. Proficiat Edwin Vlems met jouw nieuwe boek. Ik wil je nogmaals bedanken dat ik een van de 36 geïnterviewden mag zijn in jouw nieuwe boek ‘B2B Marketeers: de Koplopers’

    Ik hoop dat het heel veel marketeers – maar ook niet marketeers – inspireert over B2B-marketing. Want ‘marketing in (technische) B2B is ‘pure marketing’.

    En ook omdat inderdaad de meeste aandacht uitgaat unaar consumentenmarketing. En er zijn inderdaad ook veel minder initiatieven voor B2B-marketeers en over #b2bmarketing. Zeker als het ook nog eens over marketing voor technische bedrijven c.q. de #maakindustrie gaat.

    En wat die opleidingen en bijeenkomsten over marketing in (technische) #B2B betreft: die zijn er wel. Maar misschien draag ik dat als industrieel marketeer zelf ook nog veel te weinig uit!

    Willem de Vries

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s