Case: de speldenprikmarketing van Limburgia

Dit is een hoofdstuk uit het boek ‘Scoren met Content Marketing’, nu (hier) gratis te lezen

Marketeer Marieke Heesakkers van deurenleverancier Limburgia probeert haar collega’s er van te overtuigen dat klanten geen boren willen, maar gaten. De deuren van Limburgia moeten ervoor zorgen dat mensen zich in een ruimte prettig en veilig voelen en het is natuurlijk belangrijk dat de opdrachtgevers van bouwprojecten dat ook zo zien.

Sinds vorig jaar past Marieke ‘speldenprikmarketing’ toe, naar goed voorbeeld van Steven van Belleghem. Geen (dure) campagnes, maar regelmatig en met hapklare relevante content potentiele klanten prikkelen. Naast de eigen website worden bewust andere platformen opgezocht om doelgroepen, met name architecten te bereiken.

Naast content marketing via blogs zet Limburgia vooral in op video. Zo heeft het bedrijf drie zogenaamde ‘zorgfilms’ uitgebracht, waar bewust niet de eigen producten centraal staan, maar sleutelfiguren van een bouwproject. Limburgia geeft deze mensen een platform waarmee ze hun werk laten zien en toelichten. Het zijn professionele producties waarin bewust niet gescript is: de geïnterviewden vertellen hun eigen verhaal.

Het belangrijkste op het gebied van content marketing is het op orde hebben van alle technische informatie. Specialistische vakkennis wordt dit jaar vooral met behulp van blogs gedeeld. Met steeds in het achterhoofd de vraag of deze content relevant is voor de lezer. En zo laat Limburgia zien hoe ze met content marketing voorop lopen in de bouw.

En hun aanpak werkt ook: het aantal websitebezoekers is gestegen met 26%, de bezoekduur met 15%, en er kwamen 5% méér nieuwe bezoekers op de site. En midden in een recessie bleek de orderportefeuille flink te groeien. Maar wat vooral positief was is dat de blogs zorgden voor een makkelijke ingang bij een moeilijk te benaderen doelgroep: de architecten. En als je daar als bouwbedrijf aan tafel zit komt de rest meestal ook wel goed.