Case Hitma: de kracht van klantcases

Dit is een hoofdstuk uit het boek ‘Scoren met Content Marketing’, nu (hier) gratis te lezen

Technisch leverancier Hitma blijkt het goud van de klantcase te hebben ontdekt. Volgens Manager Marketing & Communicatie Astrid van Ballegoy is het een perfect middel om impliciet reclame voor jezelf te maken. In een artikel op de website van Industrial Social Media legt van Ballegoy het uit: ‘We willen aan de hand van een verhaal bezoekers laten ervaren hoe onze deskundigen projecten hebben aangepakt en problemen hebben opgelost.’ De menselijk kant van het bedrijf staat centraal bij de klantcases, zo zegt ze in het artikel. ‘We willen via het blog, dat aan de website is gelinkt, potentiële relaties op onze mogelijkheden wijzen. Met als uiteindelijke doel om met ze in contact te komen.’ Want dat willen veel mensen nog wel eens vergeten: content marketing is geen liefdadigheid, het moet uiteindelijk geld opleveren. Hitma heeft verschillende blogs, Youtube kanalen, Flipboard magazines, specialistische websites, noem maar op. En een belangrijk boegbeeld is Dick Verhoef, de man die alles weet van ‘breekplaten’.

Dirk Verhoef deelt zijn kennis over ‘breekplaten’ online op alle mogelijke plekken: een website, LinkedIn, Youtube en Twitter. En het werkt: Dick is wereldberoemd onder de doelgroepen en ontvangt regelmatig mails met aanhef “Beste Breekplatenspecialist”.

De ‘Breekplatenspecialist’ was het eerste project waarbij Hitma actief social media ging inzetten. Met name Twitter heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de naamsbekendheid.

Blogs blijken ideaal om te laten zien waarin de specialisten van Hitma uitblinken en over welke vakkennis zij beschikken. De blogartikelen zijn de populairste pagina’s op de sites van Hitma. De content is ook ideaal om te delen via bijvoorbeeld Linkedin, Twitter en Flipboard. Ook de traditionele vakpers haakt erop in en benadert de technische medewerkers van Hitma vaker dan voorheen om mee te werken aan artikelen of interviews. En last but not least: de inhoud van de blogteksten wordt goed gevonden door Google, goede inbound marketing dus.

 

Ondanks alle succesverhalen is er, net als bij veel andere bedrijven die voorop lopen, ook bij Hitma intern nog veel scepsis en weerstand. “We focussen ons daarom op de enthousiastelingen en hopen zo meer medestanders te krijgen,” aldus Astrid van Ballegoy.