Cursus B2B content marketing

“Content marketing is the only marketing that’s left.” Seth Godin

Welkom bij de meest volledige cursus B2B Content Marketing!

Ik leer je in twaalf weken alles wat ik in de afgelopen jaren heb geleerd over B2B content marketing, ook op het gebied van inbound marketing, inbound recruitment, LinkedIn en employee advocacy.

Elke week ontvang je video’s (100+), beschrijvingen en oefeningen, gebaseerd op mijn platforms, mijn vijf boeken en honderden blogs. Je leert van unieke cases (100+) hoe andere B2B-bedrijven hun content marketing doen. Aan het eind heb je een content marketing plan waar je direct mee aan de slag kan. Om een indruk te krijgen heb ik les 1 ‘buiten het hek’ gezet, klik op onderstaande link.

De volgende onderwerpen passeren de revue in deze cursus:

 1. Inleiding: Definitie, geschiedenis, ontwikkeling, Google, verzilveren
 2. Raakvlakken: B2B, inbound, social media, storytelling
 3. Strategie: Interne analyse, externe analyse, confrontatie, witte-vlekkenplan
 4. Buyer persona’s & journey: Buyer persona onderzoek, beschrijven, journey
 5. Blogs: Waarom, tips, overig
 6. Andere content: Video, boeken, overig, spinning
 7. Organisatie: Content Management, Rol medewerker
 8. Kalender: Basis, Google Calendar
 9. LinkedIn: Waarom, inbound LinkedIn, drie fasen
 10. Inbound recruitment: Definitie, candidate journey
 11. Employee advocacy: Definitie, waarom, hoe, tips
 12. Content instrumenten: Wat is er allemaal mogelijk?

Er zijn twee smaken mogelijk in deze cursus B2B content marketing: met enkel online lessen (wel met een telefonische briefing vooraf en debriefing achteraf) of een cursus waarbij je ook mijn persoonlijke begeleiding krijgt: binnen 24 uur antwoord op je mails met vragen.

Wil je je aanmelden? Dat kan door je gegevens in te vullen en te betalen via onderstaande links. Je ontvangt dan binnen enkele minuten al de eerste les per mail! Betalen met factuur kan eventueel ook, mail even naar edwin@vlems.nl. Een bedrijfsabonnement is ook mogelijk.

– B2B Content marketing met Persoonlijke begeleiding (995 euro excl. BTW)   SCHRIJF JE HIER IN
– B2B Content marketing enkel online lessen (495 euro excl. BTW)                        SCHRIJF JE HIER IN

 

Journalist Gerard ten Bulte:

In 12 lessen ben ik veel te weten gekomen over content marketing voor B2B. Bijvoorbeeld hoe content kan worden ingezet voor zakelijk gewin. Een rockband komt voorbij. En de Enkhuizer Almanak, die verrassend ’s werelds oudste voorbeeld is van content marketing. Naast tekst kom je het meest te weten via vele filmpjes. Dat werkt verhelderend en je leert zo op een snelle manier over de vele gebieden van content marketing.

Het begint met informatie over B2B content marketing, inbound marketing, social media en storytelling. Dat laatste, het verhaal achter het product, is een schitterende manier om de waarde van een product samen te vatten. Of te omschrijven wat de kracht van je eigen bedrijf is, of van een klant. Natuurlijk komen de social media-kanalen voorbij, er wordt zelfs een gehele les (les 9) gewijd aan LinkedIN. En daarin wordt duidelijk gemaakt dat een premium account niet echt nodig is. Tot slot geeft les 12 een overzicht van alle contentinstrumenten die er tot je beschikking staan. En dat zijn er ruim 40, waarvan een groot deel voor mij onbekend waren.