Geplaatst in Geen categorie

Embrace every change: in 3 uur niet langer conservatief

In een wereld die steeds sneller draait wordt het voor onze oude hersenen steeds moeilijker. De eerste reactie op veranderingen is dan ook weerstand: we verzinnen allerlei redenen waarom de verandering een verslechtering is, en hopen stiekem dat het een ‘hype’ is die over gaat. Veel energie gaat dus naar weerstand, en dat levert net als bij remmen alleen maar onnodige warmte op. Er is een spreekwoord dat zegt “Als de wind toeneemt bouwen sommigen windschermen, en anderen windmolens”. Dit boek gaat over de windmolenbouwers.

Het boek wordt op dit moment geschreven, net als bij mijn eerste boek wordt de basis van elk hoofdstuk geschreven en gepubliceerd als blog. Zodra alle hoofdstukken zijn behandeld worden ze aangevuld, up-to-date gemaakt en tot één geheel gesmeed. Ideeën of voorbeelden van ‘weerstand tegen verandering’ voor in het boek mag je mailen naar vlems.edwin@gmail.com .

Via onderstaand formulier kun je een (vrijblijvende) voorinschrijving doen, naar verwachting zal het boek in het voorjaar van 2014 af zijn.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

embrace

Reacties op “Embrace every change: in 3 uur niet langer conservatief

  1. Leuk voorbeeld, van die tegenwind. Doet me ook een beetje denken aan de inmiddels legendarische waaier etappe in de tour waar de Nederlanders door de tegenwind (oke, zijwind) een sprong in het klassement wisten te maken. De meeste renners vrezen zijwind, de nederlanders weten deze weerstand om te bouwen naar iets positiefs door voorbereid te zijn en snel te reageren.
    Dan gaat het vooral om de snelheid waarmee je in staat bent je aan te passen naar de nieuwe situatie.
    Veranderkracht, the wind of change..een super thema edwin, ik zou zeggen; de wind in de zeilen en vooruit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *