Geplaatst in Sales

Mijn blog op Marketingfacts over Customer Journeys en plofkippen

“Eh ik zit in de marketing.” Normaal schaam ik me daar niet voor, maar de man die het me vroeg was helemaal Hare Krishna en had me zojuist anderhalf uur lang uitgelegd hoe oneerlijk en materialistisch de wereld tegenwoordig is. “Marketing??? Oh da’s toevallig, mijn zoon zit in de verkoop. Hij heeft er zelfs een boek over geschreven.” Ik had het niet verwacht, maar deze vrije geest had een kind geproduceerd dat nog commerciëler was dan ik. “Maar het gaat niet zo goed in de verkoop de laatste tijd volgens mijn zoon.” Terwijl ik mijn schoenen weer aantrok na het bezoek aan zijn tempel besloot ik om er maar niet verder op in te gaan. Ik ging maar niet in op de ontwikkeling die we ook in de marketing zien: klanten die het steeds vaker zelf uitzoeken. Die op internet beginnen met hun ‘Customer Journey’, en er vaak ook eindigen. Ik hoor het ook van mijn verkoopcollega’s en lees het bij LinkedIn-groepen: verkopers die voelen dat hun rol minder belangrijk wordt. Maar volgens mij valt het allemaal best wel mee. Tenminste: als je bereid bent een paar knoppen in je hoofd om te zetten. En bereid bent een plofkip te worden.

Klik hier om verder te lezen op Marketingfacts. En als je denkt dat ik je kan helpen bij je marketing kun je me mailen op edwin@vlems.nl

How_To_Keep_Poultry-_Advice_To_Chicken_Keepers,_UK,_1944_D18432

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *