Geplaatst in Economie

Mijn blog op Bouwkennis over graafmachines en de economie

Nederland is uit de recessie, zo kopten de kranten onlangs. Vanwege mijn achtergrond krijg ik dan vaak vragen van klanten over wat dat precies inhoudt: “Gaat het nu met de bouw ook weer beter? Wanneer gaan ze mijn graafmachines weer kopen?”. En sinds mijn oudste dochter op de middelbare school met het vak economie aan het worstelen is, krijg ik deze vragen ook thuis. Als marketeer mag er natuurlijk ook wel van je verwacht worden dat je weet hoe markten werken, maar eerlijk gezegd heb ik het lange tijd vrij onduidelijk gevonden.
Tot het moment dat ik het boek ‘Ahead of the Curve’ las, een uitgave van de Harvard Business School. Daar zijn die jongens van Harvard sowieso goed in: boeken schrijven die de mist rond een vakgebied wegzuigen. Ik verwacht ook veel reacties van economen in de comments hieronder dat ik het allemaal veel te simpel voorstel, want dat was ook de kritiek op de schrijver. Maar Joseph Ellis beschrijft in zijn boek niet alleen helder hoe de economie werkt, hij is op Wall Street ook al jarenlang de beste voorspeller van economische ontwikkelingen, zijn model werkt blijkbaar ook in praktijk. Ik deel het graag met jullie, en begin met de consument. Want daar begint het mee.

Klik hier om bij Bouwkennis verder te lezen. En als je denkt dat ik je kan helpen bij je marketing kun je me mailen op edwin@vlems.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *