Geplaatst in Economie

Mijn blog op Bouwkennis over graafmachines en de economie

Nederland is uit de recessie, zo kopten de kranten onlangs. Vanwege mijn achtergrond krijg ik dan vaak vragen van klanten over wat dat precies inhoudt: “Gaat het nu met de bouw ook weer beter? Wanneer gaan ze mijn graafmachines weer kopen?”. En sinds mijn oudste dochter op de middelbare school met het vak economie aan het worstelen is, krijg ik deze vragen ook thuis. Als marketeer mag er natuurlijk ook wel van je verwacht worden dat je weet hoe markten werken, maar eerlijk gezegd heb ik het lange tijd vrij onduidelijk gevonden.
Tot het moment dat ik het boek ‘Ahead of the Curve’ las, een uitgave van de Harvard Business School. Daar zijn die jongens van Harvard sowieso goed in: boeken schrijven die de mist rond een vakgebied wegzuigen. Ik verwacht ook veel reacties van economen in de comments hieronder dat ik het allemaal veel te simpel voorstel, want dat was ook de kritiek op de schrijver. Maar Joseph Ellis beschrijft in zijn boek niet alleen helder hoe de economie werkt, hij is op Wall Street ook al jarenlang de beste voorspeller van economische ontwikkelingen, zijn model werkt blijkbaar ook in praktijk. Ik deel het graag met jullie, en begin met de consument. Want daar begint het mee.

Klik hier om bij Bouwkennis verder te lezen. En als je denkt dat ik je kan helpen bij je marketing kun je me mailen op edwin@vlems.nl

Auteur:

Ik ben inbound specialist, zowel bij mijn parttime werkgever MCB als voor de B2B-bedrijven die ik help met inbound marketing en recruitment: het online plaatsen van de kennis van het bedrijf en de medewerkers, als magneet voor klanten (en nieuwe medewerkers). Ik spreek en schrijf over Inbound Marketing, Inbound Recruitment en Content Marketing. Je kunt me volgen op @evlems, vinden op http://edwin.vlems.nl en mailen via edwin@vlems.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s