Geplaatst in Authenticiteit, Cultuurverandering

Mijn blog op Marketingfacts over aanbiedingen van de Jumbo

“Hou maar op Edwin, je hoeft geen zegels voor pretparkkorting meer aan te pakken bij de Jumbo. Ik heb hier een website gevonden die veel meer korting geeft.” Gelukkig maar, ik had er al zo’n hekel aan. Eén van de vele redenen voor mij om klant bij Jumbo te zijn was tot voor kort dat niemand aan de kassa een zin begon met de woorden “Spaart u ook zegels voor…”. Ik merkte ook dat de kassières niet blij waren met dit extra pretparkklusje. Maar los van het extra werk: het paste altijd zo mooi in hun visie, in hun ‘why’, in hun zeven zekerheden: bij Jumbo had je ‘every day low prices’, een concept dat grondlegger Karel van Eerd bij een reis uit de Verenigde Staten had meegenomen. Want aanbiedingen kosten volgens van Eerd alleen maar “geld en energie”.
Maar sinds kort wordt de vraag bij Jumbo dus wel gesteld “Spaart u ook zegels voor pretparken?”. En tot voor kort pakte ik ze ook maar aan. En toch moest ik telkens denken aan de woorden van de Brabantse Marketingtroubadour Jos Burgers als het over korting gaat “Ja korting is toch zoiets van ‘ik probeerde je een beetje te naaien, maar het is niet gelukt hè'”. Het voelt gewoon niet goed, net als die ‘aanbiedingen’ die steeds vaker in de winkel verschijnen. En daarom heb ik een tijdje terug een vraag gesteld aan de Marketingafdeling van Jumbo: “Ik ben klant bij Jumbo, willen jullie alsjeblieft stoppen met die aanbiedingen en die zegels? Want jullie snijden in je eigen ‘why’, en dat doet mij pijn.” En mij niet alleen blijkbaar: ook Karel van Eerd zelf. Terwijl hij niet de grondlegger is. Niet eens de naamgever.

Klik hier om op Marketingfacts verder te lezen

jumbo

Reacties op “Mijn blog op Marketingfacts over aanbiedingen van de Jumbo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *