Geplaatst in Content Marketing

Hoe een contentrobot mij teleurstelde

Toen ik onlangs met mijn gezin een prachtige rondreis door Schotland had gemaakt, inspireerde dit mij onder andere tot het schrijven van enkele blogs over het land. Eén daarvan gaat over filmlocaties in Schotland, omdat we regelmatig op plekken stopten (zoals de Glenfiddin viaduct uit de films van Harry Potter) waar bekende films waren opgenomen. Het blog kostte me veel tijd om te schrijven, ik wilde er namelijk een zo volledig mogelijk overzicht van maken. Ik had er daarom heel wat uurtjes desk research (vooral bij IMDB.com) in gestoken, en was trots op het eindresultaat: klik hier.

Omdat ik al een tijdje aan het experimenteren ben met contentrobot Jasper.ai (lees over mijn ervaringen met jasper.ai) was ik benieuwd hoe goed Jasper het zou doen. Het enige wat ik hem (in de module ‘Paragraph Generator’) gaf was de titel: ’10 filmlocaties in Schotland’ (in het Nederlands!), hieronder zie je het blog waar hij in 2 seconden mee kwam. Voor alle duidelijkheid: ik heb niets aan de tekst veranderd. Wat me opviel:

  • De genoemde locaties zijn inderdaad veel gebruikte filmlocaties, verschillende overlappen ook met mijn lijstje. Maar filmlocatie 10 (Duns klapstoel??) kon ik niet vinden.
  • De meeste genoemde films zijn inderdaad (mede) op die locaties opgenomen, sommige kon ik niet thuisbrengen. Of ja naar die locatie brengen.

Ik was blij om te zien dat Jasper fouten maakte, want het zou wel enorm frustrerend zijn als hij in 2 seconden een blog kan schrijven waar jij uren over doet…

P.S. Volgens een plagiaat-checker is de tekst 100% uniek. Het is meestal de eerste reactie die ik krijg als ik over Jasper praat: “dat heeft ie zeker van een website gekopieerd”. Ik heb Jasper nooit op plagiaat kunnen betrappen, maar blijkbaar komt alles indirect wel van websites omdat Jasper 10% van het internet in zijn geheugen heeft.

P.P.S. Het plaatje van de robots hierboven is op mijn verzoek getekend door plaatjesrobot Midjourney, met ‘crying robot’ als input. Ook deze content is blijkbaar uniek.

10 filmlocaties in Schotland (volgens een contentrobot)

Hoewel Schotland misschien vooral bekend staat om zijn bergachtige terrein en grimmige weer, is het ook de filmlocatie geweest voor veel iconische films en tv-shows. Van de glooiende heuvels van de Highlands tot de bruisende straten van Glasgow, het land biedt een grote verscheidenheid aan landschappen die zijn gebruikt als filmlocaties. Hier zijn 10 van de populairste filmlocaties in Schotland:

  1. Glencoe – Deze schilderachtige vallei werd gebruikt als filmlocatie voor verschillende Harry Potter-films, maar ook voor Skyfall en Braveheart.

  2. Isle of Skye – Het adembenemende landschap van het Isle of Skye is gebruikt als filmlocatie voor Transformers: Age of Extinction, Prometheus en de fan-favoriete TV show Outlander.

  3. Glasgow – De grootste stad van Schotland, Glasgow is een populaire filmlocatie voor veel verschillende films en tv-shows, waaronderTrainspotting, T2 Trainspotting en River City.

  4. Edinburgh – Edinburgh, de hoofdstad van Schotland, is gebruikt als filmlocatie voor films als Chariots of Fire, Sunshine on Leith en Cloud Atlas.

  5. St Andrews – Dit kleine stadje is vooral bekend als de thuisbasis van golf, maar het is ook gebruikt als filmlocatie voor films als Assepoester (2015) en We Bought a Zoo.

  6. Falkirk – Falkirk is het meest bekend als de plaats van de Slag van Falkirk in 1298, maar het is ook gebruikt als filmlocatie voorOutlander en Rob Roy.

  7. Loch Lomond – Dit zoetwater loch is een van de populairste toeristische bestemmingen in Schotland, en het is ook gebruikt als filmlocatie voor films als The Monarch of the Glen en Local Hero.

  8. Inverness – Inverness is de hoofdstad van de Highlands, en het is gebruikt als filmlocatie voor films als Highlander, Braveheart en The Office UK.

  9. Pitlochry – Dit kleine stadje in Perthshire is vooral bekend om zijn natuurschoon, waardoor het een populaire filmlocatie is geworden voor veel verschillende films en tv-programma’s, waaronder Dr. Who, Victoria en Sons & Daughters

  10. Duns klapstoel – Dit kleine dorp in de Schotse Borders werd gebruikt als een filmlocatie voor Harry Potter en de Deathly Hallows: Part 1& 2), maar ook voor Mel Gibsons film Braveheart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *