Geplaatst in Snellere wereld

Mijn blog op Marketingfacts over Retailmarketing: red de winkel NIET

De winkeliers in Engeland zijn bang. Bang voor e-commerce. En om die reden stellen ze voor om ‘internetbelasting’ te gaan heffen op webwinkels, omdat die ‘geen stenen winkel’ hebben. Serieus. Dus omdat webshops in staat zijn hetzelfde te doen met lagere kosten, moeten ze maar belast worden. Absurd. Eigenlijk is het belasting op verandering, zoals het voorstel in Nederland van enkele jaren terug om nieuws op internet maar te belasten en het geld door te sluizen naar de traditionele media. Waarom hebben winkeliers, maar eigenlijk mensen in het algemeen, zo’n moeite met verandering dat ze er belasting op willen heffen? Waarom wordt een boek met de titel ‘Red de winkel’ zo bejubeld? Toen er nog geen wekkerradio’s waren, waren er mensen die ‘s-morgens op je deur klopten, hadden we die ook moeten redden? Of de beulen? Onzin. We zijn bang, bang voor lege winkelstraten. Voor apocalyptische uitzichten in winkelcentra. Terwijl er juist in Engeland iemand bezig is om een hele mooie toekomst te bouwen voor de stadscentra. En diezelfde persoon leert ons meteen iets over het ontstaan van markten en marketing.

Klik hier om verder te lezen op Marketingfacts. 

800x442_2939_2573

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *