Geplaatst in Marketing

Door deze vloek willen je collega’s geen kennis delen

Herken je dat? Tijdens een spelletje op een feestje (b.v. 30 seconds of Hints) moet je wat uitbeelden aan de groep en je kunt maar niet begrijpen waarom niemand het raadt. Sukkels, het is zo makkelijk! Zoals te verwachten hebben psychologen ook een naam voor dit fenomeen bedacht: ‘The Curse of Knowledge’. Eigenlijk economen, maar dat leg ik straks uit.

Als ik marketeers -steeds vaker recruiters- help met ‘employee advocacy’ (collega’s stimuleren kennis te delen) is deze ‘vloek’ ook een stoorzender. Tegenwoordig begrijpen medewerkers steeds beter dat het belangrijk is om kennis te delen op bijvoorbeeld LinkedIn, om nieuwe klanten en collega’s aan te trekken. Maar welke kennis?

Klik hier om bij Marketingfacts verder te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *