Geplaatst in Content Marketing

Dit is hem geworden, zo goed?

“Laat je nog wel even weten wat het gaat worden?” Het is nu een week geleden dat ik mijn LinkedIn-netwerk vroeg om mee te denken over de voorkant van mijn nieuwe boek, en de respons was boven verwachting. Soms zelfs negatief: “Of je zit ons te fucken, of je zit jezelf belachelijk te maken. Neem een ontwerper.” Ik had de inhoud van mijn boek al naar Amazon geüpload en op hun website een cover ontworpen, maar had er toch geen goed gevoel over. En dat bleek terecht.

Blijf bij je leest, Edwin

contenmarketingcases“Ik kies voor cover E”, was een grap die meerdere keren voorbij kwam. Mensen konden kiezen uit vier covers, maar zeker de designers in mijn netwerk hadden duidelijk veel moeite met mijn voorstellen. De meeste van de bijna 200 ‘reaguurders’ waren zo aardig om te kiezen uit één van de vier, maar verschillende besloten op méér of minder directe wijze duidelijk te maken dat ik toch ‘bij mijn leest moest blijven’ en me vooral bezig moest houden met de inhoud. “Laat design over aan een professional” was dan ook het advies dat ik regelmatig kreeg van eh, designprofessionals. Maar ze hadden gelijk: hoe vaker ik er naar keek hoe meer ik me schaamde voor de door mij gemaakte covers. Ik kon me ook niet verschuilen achter het argument ‘de cover-generator van Amazon is niet zo modern’, dus volgde ik het gegeven advies maar. En dus nodigde ik drie van de ‘aanbevolen’ designers uit om voor mij een voorstelletje te maken.

Een crowdsourcing-experiment

21b2bcontentmarketingcases“In de bijlage drie cover-voorstellen Edwin, ik ben benieuwd naar je reactie.” Ik merkte dat mijn eigen covers bij veel designers de vingers deed jeuken, maar Marie-France Werbrouck was erg voortvarend. Ze had al binnen één dag de drie covers aan de rechterkant voor me gemaakt, en omdat de prijs redelijk was besloot ik haar maar meteen de opdracht te geven. Want ik vond ze alledrie erg goed. Om het crowdsourcing-experiment door te zetten zonder mijn LinkedIn-netwerk nog méér te belasten besloot ik de drie covers op Twitter te plaatsen en mijn volgers te vragen welke van de drie volgens hen de mooiste was. Gelukkig had de meest populaire cover ook mijn voorkeur (cover één), zij het dat er volgens verschillende Tweeps toch één ding wel weg moest.

Het eindresultaat

“Die linker is het mooist, zij het dat de roeptoeter niet erg ‘inbound’ is.” Ik had me er zelf nog niet aan geïrriteerd, maar het viel meerdere mensen op, die roeptoeter. En dus vroeg ik Marie-France of ze een kleine wijziging wilde maken: de roeptoeter vervangen door een magneet. En dat bleek geen moeite, gezien het eindresultaat:
b2bcontentmarketing
Op dit moment zit er een proefexemplaar van het boek in een vliegtuig naar Nederland, zodra ik dat goedgekeurd heb zal ik Amazon vertellen dat het boek in het schap mag.
En voor degenen die zich afvragen of bovenstaande aanpak een bewuste marketingstrategie was zal ik eerlijk antwoorden: ja en nee. Het boek stond echt klaar voor de verkoop, ik had echt mijn twijfels maar ik vroeg me ook af wat deze vorm van ‘serious gamification’ zou doen. Een interessant onderwerp voor een nieuw blog…

Reacties op “Dit is hem geworden, zo goed?

  1. Haha, met veel plezier heb ik het hele verhaal op LinkedIn gevolgd. Wijs dat je toch voor een designer hebt gekozen. Het is een mooie cover geworden. En inderdaad, de magneet is meer ‘inbound’ dan de roeptoeter. Succes met de verkoop van je boek!

  2. Ik vind ze alle 3 mooi Edwin. Het was inderdaad een interessante case. Opmerkelijk dat mensen zo warm lopen voor het uiterlijk terwijl jij je toch meer om de inhoud druk maakt (en ik ook hoor). Ik denk dat het komt omdat het uiterlijk meer een rechterhersenhelft activiteit is waar emoties de boventoon voeren. Hoe dan ook, hopelijk wordt je boek een daverend succes, maar nu twijfel je natuurlijk, zou dat dan door die prachtige cover komen :)? Ik denk het niet hoor.

  3. Knap staaltje inbound marketing van de meester zelf ! Wie wil dit boek nu niet hebben?
    Ik ga er vast weer een hoop van bijleren!

  4. @Paul: ik besef eigenlijk nu het belang, mensen weten immers niet wat er in het boek staat en moeten hun koop dus vooral baseren op wat ze zien. En hou er rekening mee dat de mensen die negatief reageerden zelf vooral designers waren.
    @Marion: bedankt! Meester nog wel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *