Geplaatst in Social Media

Mijn blog op Marketingfacts: Is webcare altijd echt?

“Soms vraag ik me af wanneer iets in scene is gezet en wanneer niet. Zoals dit voorbeeld van Ziggo.” Marjolein Bongers laat op Twitter een screenshotje zien van een webcare-gesprek tussen ene Johan van Ziggo en Michael, dat inderdaad niet echt menselijk overkomt. En tijdens een discussie die ik met Marjolein op Twitter had rees dus de vraag of webcare wel altijd echt is, of ‘webcare-acteur’ wellicht een vak is. Sabine de Vos haakte in en wist meteen voorbeelden te noemen, en haar mening natuurlijk. Een gesprek met Sabine en Marjolein over ‘staged webcare’. Nou ja een gesprek via Twitter en mail dan.
Klik hier om bij Marketingfacts verder te lezen
sabine de vosmarjolein bongers
 

Reacties op “Mijn blog op Marketingfacts: Is webcare altijd echt?

  1. Ik ben van mening dat bij veel (grote) bedrijven webcare helemaal niet (opr)echt is. Je krijgt hier veel meer gedaan, omdat ze willen laten zien dat ze zo behulpzaam zijn. En dit terwijl je bij de telefonische klantenservice medewerkers krijgt die absoluut niet buiten het boekje willen denken.
    Bij de KLM ‘gaan ze mee in het straattaal gebruik’ van de klant, maar hebben ze op de webcare heuse dresscodes. Helemaal niet zo meegaand dus.
    I call bullshit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *