Geplaatst in Content Marketing, Inbound marketing

Mijn blog op Bouwkennis over narcistische content

narcistische marketingHet was een ongemakkelijk moment, ook voor mij. Een deelnemer aan mijn workshop had zojuist verteld dat zijn bedrijf “al een tijdje met inbound marketing bezig is”, maar dat ze “nog geen resultaat zagen”. Toen ik vroeg “Kan het zijn dat je content te narcistisch is, dat het vooral over jouw bedrijf en jouw producten gaat?” antwoordde hij bevestigend: “Eh, daar kun je wel eens gelijk in hebben.” De zaal begon te lachen, en daar voelde ik me ongemakkelijk over. Want het was helemaal niet mijn doel om hem het mikpunt van spot te maken, ik kwam gewoon met de beste verklaring. Want ontzettend veel content is narcistisch. Veel te narcistisch.
Klik hier om verder te lezen bij Bouwkennis

Reacties op “Mijn blog op Bouwkennis over narcistische content

  1. Uitgangspunt moet zijn dat je content maakt die de doelgroep interessant en/of leuk vindt. Diversiteit is dan belangrijk! Dan kan het dus per definitie niet alleen over jouw bedrijf gaan! Om dat te bewaken hebben we bij PieterBas een model ontwikkeld dat bestaat uit 3 cirkels: in de binnenste cirkel gaat het over PieterBas (de narcistische content). De cirkel daaromheen bevat content over de markt en industrie waarin onze klanten opereren (ontwikkelingen, leveranciers, processen, etc.) De buitenste cirkel bevat content die ‘gewoon’ interessant maar vaker nog alleen maar leuk is voor de doelgroep. Van iedere cirkel hebben we het aandeel in de totale content als doelstelling vastgesteld: 40% binnenste cirkel (PieterBas), 40% tweede cirkel (markt en industrie) en 20% buitenste cirkel (‘gewoon’ leuk of interessant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *