Geplaatst in LinkedIn, Social Media

“LinkedIn past precies bij mij, serieus maar niet té” [interview]

“Ik ben 57 jaar en ondernemer, sinds 2011 fulltime. Ik ben begin 2019 gestart met een nieuw bedrijf, ik was toe aan iets anders. Ik wilde daarom mijn ‘personal branding’ ook heel anders gaan doen, ben zelfs gestopt met mijn nieuwsbrief met 6000 abonnees. Ik heb de adressen niet eens opgeslagen! LinkedIn is nu de plek waar ik mijn netwerk opbouw.”

Anneke Krakers is Executive Coach, na een flinke verandering: “Ik richtte me met mijn vorige bedrijf op sociaal werkers, met mijn nieuwe bedrijf coach ik ‘executive vijftigers’. Bij mijn vorige bedrijf had ik veel geautomatiseerd, maar ik wilde nu weer terug naar eenvoud. Ik ben nu consequent kennis aan het delen over ‘executive vijftigers’, heb er zelfs een e-book over geschreven.”

Dit interview is onderdeel van een reeks interviews met experts die LinkedIn effectief inzetten om hun ‘personal brand’ te ontwikkelen.

Waarom deze verandering?

“Deze omslag heeft te maken met een ontwikkeling die ik de laatste tijd zelf heb doorgemaakt, ook privé. Nadat ik een aantal ingrijpende keuzes had gemaakt en weer vol energie zat, viel het me op dat veel leeftijdsgenoten nog steeds in de ‘ratrace’ naar de bovenkant van de ladder zaten. Daar wilde ik wat mee doen.”

“Ik coach mijn klanten niet specifiek op het werk, hoe ze grotere omzetten moeten draaien, maar op leven, leiderschap, liefde en loopbaan. Veel vijftigers zijn hieraan toe: ‘ik wil dit niet meer, maar wat dan wel?’ Met mijn vorige bedrijf had ik een enorm bereik, nu is dat veel kleinschaliger. Maar mijn coachees hebben natuurlijk ook impact op andere mensen, dus dan is mijn effect indirect nog steeds groot.”

Hoe zet je LinkedIn in?

“LinkedIn is een platform waarop ik me thuis voel, ik ben ook op Facebook actief geweest maar dat was ik vrij snel zat. Ik begon in 2006 op Twitter, in de sociaalwerk-sector was ik één van de eersten maar nu doe ik er niet veel meer mee. Aan LinkedIn ben ik altijd trouw geweest, daar vind ik ook mijn klanten.”

“Ik vind het jammer dat LinkedIn steeds meer op Facebook gaat lijken, ik post juist heel gericht en bewust en ben er lang mee bezig: waar ga ik mensen blij mee maken? Waar hebben ze iets aan? En af en toe zet ik een reclameblokje tussendoor. Het is immers een zakelijk netwerk, dat hoort er ook bij.”

“Ik heb veel gesproken op congressen, dat vind ik ook altijd leuk. Voor mijn nieuwe bedrijf wil ik dit ook graag oppakken. Ik ben ook gastcolumnist voor een digitaal tijdschrift voor vijftigers. Ik bezoek ook gelegenheden waar je mijn doelgroep bij elkaar vindt. Ook online op LinkedIn dus.”

“Je moet op LinkedIn vooral investeren, er zijn geen quick wins. Ik communiceer veel via de Direct Messages, om mijn connecties beter te leren kennen. Ik vraag mensen hoe het met ze gaat. Ik investeer in mensen, ik heb een hekel aan snelle sales op LinkedIn. Ik merk dat ik het op LinkedIn ook leuk vind, die grappige Facebook-posts hoeven van mij niet. Het is een enorm fijne manier van communiceren, serieus maar niet té. Dat past wel bij mij.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *