Geplaatst in LinkedIn, Social Media

“Ik ben recht door zee, ook op LinkedIn”

“Ik verbaas me altijd over het grote bereik van mijn berichten op LinkedIn ten opzichte van Facebook. Ik krijg op mijn posts vooral veel likes, niet zoveel reacties. Ze worden wel goed gezien, vooral de foto’s en video’s. Mijn eerste video van een workout heeft het meeste bereik gehad, ik wilde mensen in deze coronacrisis thuis aan het bewegen krijgen. Ik denk dat het gewaardeerd wordt dat ik onbaatzuchtig ben, zonder pusherig over te komen.”

Desiré van den Beld is marketeer met een specialisatie in social media, ze deelt veel op LinkedIn. Niet alleen over het werk: “Ik ben in september 2015 bij de Universiteit van Twente gestart als social mediaspecialist, vooral gericht op het werven van studenten. Nu ben ik marketeer in bredere zin van het woord, maar nog altijd met een voorliefde voor social media. Maar ik heb ook veel hobby’s, ik blog bijvoorbeeld veel over Valencia en ik heb een bootcampclub.”

Dit interview is onderdeel van een reeks interviews met experts die LinkedIn effectief inzetten om hun ‘personal brand’ te ontwikkelen.

Heb je zelf ook een technisch opleiding gehad?

“Nee, HBO Communicatie in Arnhem. Bij die opleiding hadden we de mogelijkheid te specialiseren in online media, maar over social media heb ik vooral mezelf veel moeten leren. Dat ‘trial and error’ leren past wel bij mij, zo heb ik ook geleerd hoe ik mijn websites over Valencia en voor mijn bootcamp in WordPress moet maken.”

“Ik ben ook actief op Instagram, op Facebook post ik vooral over mijn bootcamp en plaats doorgeplaatste posts vanuit Instagram. Twitter doe ik nog maar heel sporadisch, op TikTok ben ik alleen maar een ‘gluurder’. Ik heb wel geprobeerd er wat op te zetten, maar dat bleek best ingewikkeld. Daar is het rendement ten opzichte van de hoeveelheid werk minder voelbaar.”

Wat doe je op LinkedIn?

“Ik plaats op LinkedIn de laatste tijd veel over mijn hobby’s merk ik, maar wel met ‘personal branding’ als uitgangspunt. Ik ben recht door zee, dat zie je daarin ook terugkomen. Ik noem mezelf geen influencer, maar wil wel graag iedereen helpen. Zoals nu met mijn gratis workout-video’s.”

“Ik heb ook wel eens presentaties gegeven, bijvoorbeeld op het congres voor International Education in Europa (EAIE) en op het The (Next) Student congres in Nederland. Mijn presentaties gingen over ambassadeursprogramma’s op social media. Binnen ons eigen team probeer ik mensen ook mee te krijgen in mijn enthousiasme, ook als het niet met social media te maken heeft. Ik ben nieuwsgierig, en deel graag wat ik vind.”

“Tips? Hou het dicht bij jezelf wat je op LinkedIn doet, je moet daar niet anders zijn dan offline. Maar dat geldt natuurlijk niet alleen voor LinkedIn. Werk niet vanuit eigenbelang, of laat dat in elk geval niet op de voorgrond staan. Maar dat geldt voor alle hedendaagse marketing toch? Op snel scoren zit niemand meer te wachten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *