Geplaatst in Content Marketing, Sales, Social Media

Een boek over inbound marketing? Wie helpt mij?

Het boek is inmiddels af, klik hier

Het gaat gebeuren. Ik ben eruit. De druk van buiten en van binnen werd te groot. Ik ga een boek schrijven. Over Inbound Marketing. Wat Inbound Marketing is? Het is eh het tegenovergestelde van Outbound Marketing, en dat is de traditionele Marketing waarbij we mensen onderbreken bij wat ze interessant vinden (een film kijken of zo) omdat we even een boodschapje in hun oor willen schreeuwen. Steeds meer bedrijven schakelen over van Outbound naar Inbound, zo ook General Motors. In dit artikel zie je dat ze gestopt zijn met advertenties op Facebook plaatsen, ze willen content gaan maken en online plaatsen. Opvallend is de conclusie onderaan het artikel “en laat zien dat er twijfels bestaan over de voordelen ten opzichte van adverteren in traditionele media”. Dus GM moet maar weer in oude media gaan adverteren? Filmpjes van auto’s slingerend over zeeweggetjes? Nee, gelukkig is er tegenwoordig Inbound Marketing (klik hier). Kost bijna niks.

De druk van buiten
Steeds vaker kreeg ik het te horen: “Waarom schrijf je geen boek over Inbound Marketing? Als iemand het moet schrijven ben jij het”. Maar de belangrijkste druk van buiten kwam, zonder dat ze het wisten, van de vele marketeers die nog steeds fanatiek met Outbound Marketing bezig zijn. Marketeers die huilen over wetgeving die hen beperkt in het lastig vallen van mensen, zoals het bel-me-nietregister of de nieuwe cookie-wetgeving. De uitgebreide LinkedIn-discussies over hoe verschrikkelijk het wel niet is voor die arme marketeers die het stalken onmogelijk  wordt gemaakt.
Maar dankzij dat stalken zijn we onderaan de lijstjes met ‘meest betrouwbare professionals’ beland. Zijn er nog meer marketeers die dat jammer vinden? Die niet op de volgende wet willen wachten die ons jaaggedrag inperkt? Ik zou graag een steentje bij willen dragen aan een beter imago van de marketeer, door van de jagers juist vissers te maken. Die authentieke en relevante content online zetten en wachten tot er iemand ‘bijt’. Inbound marketing.

De druk van binnen
Ik heb het moeten accepteren, er zit een schrijver in mij. Toen ik besloot te gaan webloggen moest ik me aanvankelijk ertoe zetten om weer een ‘post’ te schrijven. Nu zie ik elke dag mooie potentiële onderwerpen, en weet ik niet welke ik moet kiezen. Het was vooral een boek van Jeff Goins (klik hier) over schrijven dat me ertoe overhaalde om eraan te beginnen. Eh en er na een week of twee alweer mee te stoppen. Want hoewel het schrijven van blogs redelijk snel kan gaan, merk ik dat je bij het schrijven van een boek vrij snel vast zit. Maar toen zag ik een idee dat bij me past: schrijf het boek alvast in delen in je weblog.

Het plan
Dat ga ik dus doen. Vanaf volgende week begin ik met het schrijven van het eerste hoofdstuk, waarvan de blog een soort samenvatting zal zijn. Vermoedelijk iets in de trant van ‘Waarom Outbound Marketing niet meer werkt’. En ik zou ook graag hulp willen: iedereen die actief meedenkt door op mijn hoofdstuk-blogs te reageren krijgt (natuurlijk) een gratis e-book van het eindresultaat. Ik ben benieuwd, ik heb er zin in.

Het boek is inmiddels af, klik hier

Reacties op “Een boek over inbound marketing? Wie helpt mij?

 1. Edwin, ik ga je blog vanaf nu volgen en ben benieuwd wat het gaat brengen. Ik ga ook proberen feedback te geven. Succes met de eerste pagina’s!

 2. Hey Edwin,
  Interessant… Wellicht mag ik over een tijdje dan toch “legaal” interessante info over branche, markt en product publiceren…

   1. Mooi, ik denk inderdaad dat het maar 5 minuten werk zal zijn… bedankt he! En die paar haren die ik nog heb zal ik wel kammen. Fijne vent die van Vlems.

 3. Hoi Edwin, waarom wil je in een boek uitleggen waarom iets niet meer werkt? Lijkt me verspilde energie. Wat is jouw visie op industriële marketing? Is marketing nog wel een goede basis voor de toekomst? Wat dan wel? Welke successen wil je met ons delen. Wat is daar zo bijzonder aan? Heb je al een concept en een plank gemaakt? Daar wil ik graag wel naar kijken.

  1. Pfoe veel vragen haha. Ik begin de eerste hoofdstukken van het boek natuurlijk met de nadelen van outbound marketing, en kom later op de voordelen van inbound. Had je gezien dat ik al 4 hoofdstukken geschreven heb? Het zijn de 4 laatste posts.
   Wat betreft mijn visie op industriële marketing: die is niet veel anders dan mijn visie op consumentenmarketing, endie heb ik verwoord in de blogpost ‘Waarom ik stop als marketingdocent:
   http://metaalmarketing.wordpress.com/2012/04/24/waarom-ik-stop-als-marketingdocent/

   En in hoeverre inbound marketing nog wel marketing mag heten (het is vrij passief) is moeilijk te zeggen… En ach wat maakt het uit 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *