Geplaatst in Content Marketing

Mijn blog op Marketingfacts over betaald worden voor content

“Ad blockers kill innovation”, zo kwam laatst een melding in mijn scherm. De website waar ik kwam had blijkbaar een hekel aan mijn automatische advertentiewisser. Immers in een tijd dat mensen amper nog voor content willen betalen zijn bedrijven méér en méér afhankelijk van advertentie-inkomsten. En ook die bron droogt op, zo blijkt uit verschillende onderzoeken. Wat nu? Als mensen niet langer voor je content willen betalen en adverteerders wegblijven, heb je dan nog wel toekomst? Dat ligt eraan hoe je naar je content kijkt, en een eenvoudig gezegde zette me onlangs aan het denken: “Give the bytes for free, let them pay for the atoms”. Oftewel: vraag alleen geld voor ‘tastbare’ dingen. Ik wil in deze blog laten zien wat deze gedachtegang betekent voor uitgevers en bedrijven die stoeien met de rol van content marketing in hun verdienmodel.

Klik hier om op Marketingfacts verder te lezen

Candy+Girl